07 Ocak, 2012

Birileri Yetenekten Mi Bahsetti

Scout Türkçe karşılığı izci. Özellikle İngiltere,İspanya,Hollanda,Almanya gibi ülkelerde 3-5 yaşındaki çocukları dahi izlemeye alabiliyorlar, yetenek avcıları desek daha doğru olur.

Scout'ların üç yaşından beri izlediği Charlie Jackson, 5 yaşına gelince M.United Gelişim Merkezi'ne alınması




İki yıl önce çocuklar için düzenlenen bir etkinlikte keşfedilen, Charlie için "Daha yaşı çok küçük. Antrenmanlara gelemez" diyen ManU yetkilileri, beşinci yaşgününün ardından Kulüp için uygun olduğunu belirledi ve gelişim merkezine aldılar. Top kontrolü ve topa vuruşlarıyla sivrilen, her iki ayağını da çok iyi kullanan, ayrıca yaş grubu içinde fiziğiyle de dikkat çeken Charlie'yi A takımda görmemiz epey süre var sanırım.

Bir diğer örnek ise atyapısından çıkardığı oyunculara herkesin gıpta ile baktığı Barcelona, 11 yaşındaki Japon Takefusa Kubo'yu dünya futboluna sunmaya hazırlıyor.

La Liga devlerinden Barcelona, geleceğin yıldızlarını üretmeye devam ediyor. La Masia'da şimdi de 11 yaşındaki Japon Takefusa Kubo pişiyor...




Henüz 8 yaşındayken Japonya'da bulunan FCB Escola Futbol Kampında keşfedilen, sol ayağını kullanışı ile diğer çocuklardan direkt olarak ayrılan Kubo daha sonra Belçika'da da düzenlenen bir turnuvada en iyi oyuncu seçilerek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Daha sonra ülkesi Japonya'ya Fukuoka Okuluna dönen Kubo'yu gözden kaybetmeyen Barcelona, oyuncunun annesinin de bir iş için İspanya'ya yerleşmesinin ardından işler daha da kolay gitmeye başladı. Ailesi ile bir anlaşma yapan ve oyuncuyu La Masia'ya kazandıran Barçalı yetkililer ilginç bir hikaye ile belki de geleceğin Messi'sini bulmuş oldular..

06 Ocak, 2012

İki Escobar

1994 Dünya Kupası’na favori olarak gelen Kolombiya Milli Takımı’nın erkenden elenmesine, kendi kalesine gol atarak sebep olan Andres Escobar’ın cezası ölüm olmuştu. Futbol, illegal bahis, rüşvet ve uyuşturucu çetelerini ele alan bir bölüm. Andres Escobar defans oyuncusu, Pablo Escobar Kolombiya’nın uyuşturucu kralı. Pablo Escobar’ın çetesinin Andres Escobar’ı öldürmesiyle hikayeleri birleşiyor. Spor ve suç örgütlerinin ne denli iç içe olduğunu anlatan bir belgesel…

Bu akşam 22:00'da Ntv Spor'da


04 Ocak, 2012

Hoje

2009 yılında hayata geçirilen proje. Nuno Gonçalves , The Gift grubundan Sónia Tavares, Turbo Junkie ve Plaza projeleri ile bilinen Paulo Praça ve Moonspell grubundan Fernando Ribeiro'dan kurulu grup, 2009 yılında Amália Hoje albümünün yanı sıra 2010 yılında Amália Hoje Ao Vivo'da yayınladı.

13 Ockak 2011 Gevende Konseri

Gevende 13 Ocak akşamı Haymatlos sahnesinde.
http://www.facebook.com/events/299862340057945/
http://web03.biletix.com/etkinlik/NKLHC/TURKIYE/tr



2000 yılında Eskişehir’de bir evde kurulan Gevende’nin ilk albümü “Ev”, 2006 yılında Baykuş Müzik etiketi ile yayınladı. Albüm sonrası yaptıkları 12.300 km’lik Eskişehir - Katmandu müzikal yolculuğundan sonra ilk projeleri Amsterdam / Lyon / Istanbul hattında gerçekleştirdikleri Gevende - Klein - Cluzel projesi oldu.

Ardından ufak bir askerlik molası veren grup, Parisli Sound Painting Orkestrası Balbazar ile çalışmaya başladı. 20+5 kişilik dev orkestra, sound painting tekniğine sadık kaldıkları proje ile bir çok şehirde performans sergilediler. 2010 yılı baharında ikinci albüm için kayıtlara giren Gevende, “Sen Balık Değilsin ki” yi 2011’in ilk aylarında dinleyici ile buluşturdu.

İzzet Kızıl, Serdar Pazarcıoğlu, Tobias Klein, Cenk Erdoğan, Damien Cluzel, Balbazar gibi bir çok isimle çalıştıktan sonra ikinci albümde sadece tek bir müzisyen ağırladılar: Eivind Aarset.

Uzun zaman Aarset’in müziğini dinleyerek geçirdikleri üniversite döneminin ardından kendisi ile “Sen Balık Değilsin ki” de buluştular. Yeni albüm sonrası konserler diyar diyar devam ediyor.