09 Mart, 2012

10 Mart 2012 - The Gaslamp Killer Konseri @ Babylon

Geçen yaz Rock’n Coke’taki performansıyla hafızalara kazınan Los Angeles’lı çılgın prodüktör ve DJ Gaslamp Killer ikinci Türkiye performansı için bu sefer 10 Mart Cumartesi gecesi Babylon’a konuk oluyor.



Gaslamp Killer, ilk olarak Amerika’nın Batı yakasının öne çıkan deneysel hip hop prodüktörlerinden Flying Lotus’un plak şirketi Brainfeeder’dan parçalarını yayınlamaya başladı. Jimi Hendrix, Dr. Dre ve DJ Shadow gibi isimlerden bolca etkilenen Gaslamp Killer, 2006 senesinde Los Angeles’ta şu an halen devam eden ve oldukça müzisyene ilham veren Low End Theory parti gecelerini düzenlemeye başladı.


En son 2010 senesinde Death Gate isimli EP’sini yayınlayan Amerikalı sanatçı, şimdiye kadar Coachella, Reworks ve Decibel gibi birçok uluslarası festivalde performans gösterdi.



Sanatçıya bazı performanslarında Warp plak şirketinin son dönem yıldızı geçen sene Babylon’da ağırladığımız bir başka deli Gonjasufi de MC olarak eşlik etti. Gaslamp Killer’ın kendine has tarzı soul müziğin köklerinden izler taşırken, aynı zamanda farklı saykadelik katmanlar da barındırıyor. Tamamen kendine özgü deneysel bir müzik yapan, performanslarında bolca eski Türkçe funk ve rock parçalarından sample’lara yer veren Gaslamp Killer Babylon’da daha önce şahit olmadığımız türden bir gece yaşatacak. Gecenin açılışını ise; son dönemdeki en sıra dışı yeteneklerden Grup Ses Beats yapacak.

Visuals by Tektosag Visuals (Bora Başkan, Utku Önal ve Can Pekdemir)


23.00-00.00 Grup Ses Beats (live)
00.00 The Gaslamp Killer
01.30 Grup Ses Beats (Dj Set)

Bu performans kesinlikle kaçmaz çünkü;

•O sahnede tamamen bir deli. Rock’n Coke Festivali’nden hepimiz bunu biliyoruz.
•Gaslamp Killer’ın sample müziği daha önce duyduğunuz şeylere pek benzemiyor.
•O, Flying Lotus’un plak şirketi Brainfeeder’ın adamı, aynı zamanda Amerika’nın Batı kıyısını kasıp kavuran Low End Theory partilerinin de yaratıcılarından.
•Gaslamp Killer sahnedeyken klasik rock’tan dubstep’e, Türk psychedelic rock’ından hip hop’a; Selda Bağcan’dan Jimi Hendrix’e kadar birçok şeyi aynı anda duyabilirsiniz.
•Gaslamp Killer öncesi ve sonrasında İstanbul sahnesinde bu türün başını çeken önemli isimlerden, edit ustası Grup Ses Beats’in canlı performansı olacak.

*** Grup Ses Beats after party The Gaslamp Killer konseri bitiminde başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder