16 Mart, 2012

Babylon Newcomers Festival 2012

Yeni Müzikler Babylon’da!

Babylon’dan Müzik Keşfetmeyi Sevenlere Axe’ın katkılarıyla Yepyeni Bir Festival: Newcomers Festival


Babylon 27-31 Mart tarihleri arasında sıkı canlı performanslarıyla öne çıkan, yeni müziğin umut vaat eden gruplarını konuk etmeye hazırlanıyor. Axe’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek festivalde; İngiltere’nin post-endüstriyel ve drone müzik sihirbazları Factory Floor, Dubstep müziğin başarılı ismi Ikonika, İngiltere’nin ümit vaat eden ve sağlam performanslarıyla kısa zamanda büyük bir takipçi kitlesine ulaşan blues rock ve americana grubu Kill İt Kid, geçen yaz Babylon Aya Yorgi Soundgarden Festivali’nde başarılı performanslarıyla göz dolduran Little Fish ve görsel sanatı dark ambient ve IDM müziklerle inanılmaz bir şekilde birleştiren, gizemli ikili Stay +, müzik kaşiflerini bekliyor olacak. Gelecek vaat eden yerli grupların da katılımıyla gerçekleşecek Babylon Newcomers Festivali’nde yeni ve iyi müzik tüm hafta boyunca ön planda olacak. Axe’ın Ana Sponsorluğunda, Radyo Eksen’in de desteğiyle gerçekleşecek Newcomers Festivali’nin kombine biletleri 50 TL’den başlayan fiyatlarla Biletix üzerinden satışa çıktı..




Babylon Newcomers Fest Program
27 Mart Radyo Eksen Day
28 Mart Çarşamba // Kill It Kid / The Ringo Jets
29 Mart Little Fish / The Away Days
30 Mart Cuma // Factory Floor / Men With a Plan / Club Bangkok
31 Mart Cumartesi // Ikonika / Stay + / Mondual



27 Mart Newcomers Fest Opening // Curated by Radyo Esen

NEYSE
Birbirlerine bıraktıkları hareket alanlarından, söz hakkına kadar ekip ruhu taşıyan ve hayatı paylaşan üç yakın arkadaştan oluşan yepyeni ve gerçek bir topluluk “Neyse”... Tavizsiz sertliklerin içine monte edilmiş kibar melodileriyle sadece insana güven veren sağlam bir sound topluluğu değil, aynı zamanda ciddiye alınması gereken bir söz-beste topluluğu.Duvar kadar sağlam olan bir sound’a içinde ihtiras taşımayan; adaletsizliğe, eşitsizliğe karşı duyulan bir hırs eşlik ediyor. Samimiyet ve sorumluluk duygusunun öne çıktığı şarkılarında insanın kozmos içindeki önemi ve önemsizliğini, modern hayatın yanılsama ve gerçekliğini bir arada ve samimiyetle yüzümüze çarpan sözleri, gözümüze kulağımıza sokmadan dillendiren somut önerileri var; yan çizmeden, teğet geçmeden, ima etmeden, sağ eliyle sol kulağını göstermeden.... Tam da bu nedenlerden ötürü gönül rahatlığıyla içeri davet edeceğiniz bir topluluk olan Neyse 27 Mart gecesi, Newcomers Fest kapsamında Babylon'da...
Deniz Ünlü: davul, geri vokal
Melih Balta: gitar, geri vokal
Selim Kırılmaz: vokal, bas gitar

Farfara
Şimdiye kadar Babylon ve Nublu gibi mekânlarda performans gösteren Farfara, Tolga Böyük ve Etkin Çekin’den oluşuyor. Farfara’nın tarzı dünyaya ait birçok sesin karışımından oluşuyor. Krautrock ile Wave türleri arasında gidip gelen müzikleriyle Farfara, bağımsız müziğin en öne çıkan temsilcilerinden.

Solardip
2010 baharında yayınladıkları ‘DiplyInLove’ ile çok daha büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan solardip, aynı yıl içinde Bulgaristan’ın en büyük müzik festivali Spirit of Burgas’da The Prodigy, UNKLE, Everlast, Grandmaster Flash ve DJ Shadow gibi isimlerle ana sahneyi paylaştı.French electro, indie ve nu-disco etkileri taşıyan müzikleri ile türünün Türkiye’deki tek temsilcisi solardip, ilk albümleri Future Now’ı Şubat başında piyasaya sürdü.

20.30 - Kapı Açılış
20:30 – 21:00 Warm Up: Radyo Eksen Sessions
21:00 – 21:50 Farfara
22:00 – 23:00 Solardip
23:15 – 00:15 Neyse
00:15 After Party: Radyo Eksen Sessions

28 Mart Çarşamba // Kill It Kid / The Ringo Jets

Kill It Kid
Şubat 2008’de İngiltere’nin Bath Spa Üniversitesi’nde düzenlenen müziğin Biri Bizi Gözetliyor’u tarzında, PJ Harvey’nin prodüktörü John Parish tarafından düzenlenen bir yarışmanın kobayı olarak müzik dünyasına garip bir giriş yapan Kill It Kid –bazen de KIK- kendi ülkeleri İngiltere ve İrlanda’nın altını üstüne getirdikten sonra şimdi de Newcomers Week kapsamında Babylon sahnesini sallamaya geliyor. Gitar ve vokalde Chris Turpin, yine vokal ve piyanoda Stephanie Ward, bassta Dom Kozubik ve perküsyonda Marc Jones’den oluşan KIK, bünyesinde Bjork ve Skunk Anansie’nin de bulunduğu One Little Indian Records ile anlaştı ve globalde ise EMI bünyesine girdi. Americana ve Blues Rock tarzında sağlam bir müzik yapan grup kendi isimlerini taşıyan çıkış albümlerinde prodüktör olarak Foo Fighters, The Gossip, The Strokes gibi isimlerle çalışan Ryan Hadlock ile çalıştı. Canlı enstrüman olarak bolca gitar ve banjo gibi aletler kullanan grup, NME ve Clash gibi basın tarafından en çok ümit vaat eden yeni gruplar arasında gösteriliyor. Austin’de her sene düzenlenen SXSW’deki sıkı performanslarıyla ilk dikkatleri çeken Kill İt Kid, Babylon sahnesine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

The Ringo Jets

The Ringo Jets, Deniz Ağan Tarkan Mertoğlu ve Lale Kardeş’in Do-It-Yourself düsturuyla hareket eden bir müzik projesi. İki gitar ve bir davulla kabına sığmayan üçlü The Kinks, The Who, The Stooges, MC5 ve Black Flag gibi gruplardan etkilenirken gürültülü müziklerini garage ve blues arasına oturtuyor. 2011 yılında bandcamp üzerinden Limited Lunchbag adlı bir adet ep yayınlayan The Ringo Jets, Bad Influence adında bir DIY albümü daha çıkarmaya hazırlanıyor.
Lale Kardeş – Drums, Vocals.
Deniz Ağan – Guitar, Vocals.
Tarkan Mertoğlu – Guitar, Vocals.

20.30 - Kapı Açılış
20:30 – 21:30 Warm Up: Radyo Eksen Sessions
21:30 – 22:20 Ön Grup: The Ringo Jets
22:30 – 23:30 Kill It Kid
23:30 After Party: Radyo Eksen Sessions

29 Mart Perşembe // Little Fish / The Away Days

Little Fish
İngiliz indie-rock/garage topluluğu Little Fish, tutkulu ve içten müziklerine ek olarak 2008 yılından beri İngiltere, Avrupa ve Amerika’da verdikleri konserler sayesinde, kısa zamanda çok yol alan bir topluluk. Sahnede davul ve hammond org’un alışılmışın dışındaki birlikteliğiyle sert punk ruhunu daha duygusal melodilerle aynı potada eriten Little Fish’in ilk albümü “Baffled and Beat” ise 2010 yılında piyasaya çıktı.

The Away Days
İstanbul indie sahnesinin yeni gruplarından The Away Days, 2011′in ilkbaharında Sezer ve Oguzcan tarafından kuruldu. Daha sonra Emre ve Berk’in katılımıyla son halini aldı. Sound olarak kuzey coğrafyadan etkilenen grubun tarzı için indie / rock denebilir. İlk EP'lerini 2012'nin baslarında cıkaracak olan grubun konserleri tam gaz devam etmektedir.


Kapı Açılış: 22.00
The Away Days: 22.45
Little Fish: 23.45

30 Mart Cuma // Factory Floor / Club Bangkok / Men With a Plan

Factory Floor
2005 yılında Londra’da kurulan Factory Floor, Newcomers Week kapsamında Babylon sahnesinde 30 Mart Cuma akşamı sıra dışı bir performans vermeye hazırlanıyor. KaitO grubundan da tanıdığımız Nik Void’un vokalleriyle hayat verdiği grup, Londra’nın o kendine çok yakışan karanlık ve sisli yüzünü o kadar benimsemiş ve müziğine katmış ki, tarzları eleştirmenler tarafından “kıyamet sonrası müziği” olarak adlandırılıyor. NME dergisi ise grubun tarzını, yeraltı diskosunun soundtrack’i olarak tanımlıyor. Factory Floor’un müziğinde alışık olduğumuz davul ve bas enstrümanları dışında bolca sample, synth ve loop kullanılıyor. “Bipolar” isimli parçaları sonrasında Joy Division ve The Fall gibi isimlerle karşılaştırılmaya başlayan grup, 2009 yılında CD’lerini gönderip “Wooden Box” şarkılarına remix teklifinde bulundukları Joy Division ve New Order’ın davulcusu Stephen Morris’in de dikkatini kısa sürede çekmeyi başarmış. “Wooden Box” parçasını remix’ledikten sonra Morris grubun prodüktörlüğünü üstlenmiş. 80’lerin başında müzik sahnesini egemenliği altına alan, başını Joy Division’ın çektiği post-endüstriyel akımdan oldukça ilham alan Factory Floor, karanlık müziklerini elektronik elementlerle birleştirerek günümüz sound’una ulaşıyor. Drone, elektronik ve no-wave sevenleri oldukça tatmin edecek Factory Floor performansı Babylon’da bize alışılmışın dışında bir gece yaşatacağa benziyor.

Men With A Plan
Men with a Plan 2006 yılında İlker Çiftçi ve Can Çakmakçı tarafından Kuzey Kıbrıs’ta kuruldu. Öncesinde bireysel olarak sayısız projede yer alan ikili, günümüze kadar etkilendikleri ve beslendikleri unsurları, üretim süreçlerinde müziklerine taşıyarak, 2010 yılında ilk albümlerinin çalışmalarına başladı. Rocktronica ve minimal tekno öğelerini müziğine yansıtan grup, gitarda Erdinç Kaya’nın da dâhil olmasıyla son halini aldı. MWAP, Ocak 2011’de Remoov tarafından yayınlanan “Batteries Not Included” isimli albümlerinde, Alman-Kanada teknosuna karşı bağlılıklarını ve melodramatik imgelerle dolu synth-rock kimliklerini ortaya koyuyor.

Club Bangkok
Club Bangkok,gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir 'club night' başlatan üç enerjik gençten oluşmakta. 2010 ortalarında Doğu yanına Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı'yı alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Bangkok deejayleri bir yılı aşkın bir süredir bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardı. The Clash, The Sonics, Sex Pistols gibi 'Old-Skool-Indie'yi, 2004 sınıfından terk The Libertines, Futureheads ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur, Franz Ferdinand marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın.

22.00: Kapı Açılış
23.00: Men With a Plan
00.00: Factory Floor
01.15: Club Bangkok

31 Mart Cumartesi // Ikonika / Stay + / Mondual

Ikonika
Dubstep müziğin öncü plak şirketi Hyperdub’ın başarılı sanatçılarından Ikonika, Newcomers Week kapsamında Babylon’da sahne almaya hazırlanıyor. Gerçek adı Sara Abdel-Hamid olan Ikonika, erkeklerin hakimiyetindeki dubstep dünyasına ismini yazdırmış kadın yüzlerden biri. 2008 senesinde Hyperdub üzerinden çıkardığı "Please/Simulacrum” plağıyla adını duyuran Ikonika, bunu takiben Planet Mu ve Warp Recrods’dan art arda release’ler yayınladı. Ikonika melodik synth’ler, heyecan verici davullar ve karanlık sub bass’ler üzerine kurduğu kışkırtıcı Dubstep müziğiyle öne çıkıyor. İlk stüdyo albümü olan “Contact, Love, Want, Have” 2010 yılında piyasaya çıkaran Ikonika, The Guardian tarafından “Dubstep’i bir sonraki seviyeye götüren kadın” olarak lanse edildi ve parça prodüksiyonlarındaki stiliyle Aphex Twin’e bile benzetildi. Dubstep’in bu heyecan verici ismi Ikonika, DJ setiyle Babylon’da hareketli bir Cumartesi gecesinin daha sözünü veriyor.

Stay +
Manchester çıkışlı İngiliz grup Stay+ ya da eski isimleriyle “Christian AIDS”, Matt Farthing ve Christopher Poole’dan oluşuyor. Elektronik ve deneysel tarzda ürettikleri parçaları, tartışmalara yol açan provokatif videolarla birleştirmeleriyle dikkat çeken Stay +, hem görsel hem de duyusal bir sanat icra eden sıra dışı bir grup. Stay+, performanslarında anonimlik unsurunu koruyabilmek için kendileriyle ilgili çok az bilgi veriyorlar. Anonim kalmayı o kadar ciddiye alıyorlar ki, Ağustos 2011’de yapılan BBC radyo röportajlarına sözcü olarak balon tasarımcısı Miss Ballooniverse’i gönderebiliyor ve basına sadece limitli sayıda görüntü veriyorlar. David Lynch ve Modeselektor’dan ilham aldıklarını söyleyen grup üyelerinin gizemi ve şok eden performansları kesinlikle kaçırılmayacak türden.

Mondual
Sair Sinan Kestelli ve Tuğrul V. Soylu ikilisinin ortak projesi olarak 2008 yılında tohumları atılan Mondual çeşitli ses uzamlarıyla elektronik müziğin farklı türleri üzerine denemelerde bulunuyor. Ortaya koydukları eserler Soundlab VII (Cologne), Future of Digital Studies Conference (Florida), Sonic Art Jukebox (Oxford) ve ICMC (New York) gibi pek çok kolektifte yer aldı. İstanbul’da çeşitli mekanların yanı sıra ICMC 2010 Red Light Concert Series kapsamında New York’ta sahne aldılar.Bilgisayarlar, sensörler, elektronik cihazlar ve kullandıkları sample’larla deneysel müziğe yeni bir soluk getiren Mondual, kendine has sahne kurulumuyla dinleyicilere dinamik bir performans sunuyor.
http://www.myspace.com/mondual
http://www.mondual.com/
http://soundcloud.com/mondual
https://www.facebook.com/mondual

22.00: Kapı Açılış
23.00: Mondual
00.00: Stay +
01.15: Ikonika

***Newcomers Festival boyunca 27 Mart Salı, 28 Mart Çarşamba ve 29 Mart Perşembe akşamları fiyatlarda Happy Hour uygulaması saat 23.00'a kadar devam ediyor!

1 yorum: