01 Mart, 2012

Olivinn & DJ Ipek - Ayrılırken


DJ İpek İpekçioğlu

Uluslar arasi üne ve sayisiz ödüle sahip DJ Ipek İpek İpekçioğlu Eklektik Berlinİstan diye tanimladigi stili ile farkli geleneksel müzik türlerini, break beat, electro, house, Berlin minimal-techno, drumn Bass gibi elektronik müzik türleriyle harmanlayıp, türkiye ve dünya müziğine farklı bakış açısıyla ve sınırları zorlamasıyla tanınmakta. Londra’da “World Music Dj competitionde birinci olmuş, ve İsveç QX magazini tarafından Hippest European dj olarak seçilmiş olan Ipek Ipekcioglu “MC of Transcultural understanding” olarak nitelendirilmektedir.
DJ Ipek Ipekcioglu, Trikont’dan cikan yine bol ödüllü Beyond Istanbul CD serisisinin yayincisidir . Ballhaus Naunynstraße’de yer alan Beyond Istanbul konserlerinin kuratörü olarak ve MyFest etkinlikleriyle Berlin kültür hayatini zenginlik katmaktadir.

Parcalari ve Remixleri DDR, Trikont, ve Doublemoon gibi labellerde daha önce yayinlanmistir.
Kendisi Istanbul’da Babylon, Garaj Istanbul, Ghetto gibi mekanlarda daha önce yer almistir.




Olivinn

Kısa bir süre önce Olivinn topluluğunun yorumu ve Sinem Altan'ın bestelediği "Keloğlan ve Haydutlar Çetesi" eseri Junge Ohren 2011 özel ödülüne layık görülmüştür.

Olivinn, değerli taşlarla bezenmiş ve içinde özel tatlar barındıran gezgin bir yelkenliye benzer. Pusulası tek bir yönü göstermediği gibi ışığını da sadece doğudan almaz. Begüm Tüzemen'in farklı tarzların çeşitliliğinden doğan tutkulu ve coşkulu sesi ve yorumunun Özgür Ersoy'un nefes verdiği narin melankolik duduk ve mey tınılarıyla ya da bağlamasının tellerinden dökülen kristal seslerle buluşması bir de Sinem Altan'ın canlı müzik doğası ve piyanodaki virtüözitesiyle bütünleştiğinde ortaya çıkan müzik adeta duysal bir havai fişeğe dönüşür.
Olivinn'in anadolunun ruhu ve şiirselliğiyle akdeniz tınılarının avrupa ormanları ve göllerine karışarak harmanladığı müzigi, dinleyiciyi her yeni beste ve aranjmanda yeni bir yolculuğa, yeni bir hikayeye davet eder. Anadolu türkülerini alman halk şarkılarıyla, türk ve arjantin tangolarını avrupa ve amerikan müzikalleriyle ya da italyan aryalarını osmanlı müziğiyle buluşturan Olivinn'in evrensel müzik dili adeta yeni kıtalar yaratır. Kısacası: Bu daveti geri çeviren çok şey kaçırmayı göze alıyor demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder