16 Mart, 2014

Fil'm Hafızası Sunar: Bu da mı Gol Değil! hosted by Banu Yelkovan & Uğur Vardan

"Filmlerin çoğu futbol maçlarına benzer. Bir genel taktik vardır. Ama topun düştüğü yer ve oyuncuların o anda bulundukları noktalar, eğer kullanabilirseniz, daha iyi oynamanızı sağlar." Stanley Kubrick

Sinemaseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmak üzere faaliyet gösteren sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası’nın gelenekselleşen Tematik Gece etkinliğinin Mart ayı teması “Spor”. Sinema ve spor tutkunlarının keyifli bir akşamda bir araya geleceği "Bu da mı Gol Değil!" 28 Mart Cuma günü saat 21:00’da Salon İKSV’de gerçekleşecek.


Hürriyet Gazetesi sinema ve spor yazarı Uğur Vardan ile Radikal Gazetesi spor yazarı Banu Yelkovan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte spor sahalarından beyazperdeye taşınmış oyunculardan, spor coşkusunun beyazperdedeki yansımasına; teknik direktörler ve antrenörler ile yönetmenler arasındaki benzerliklerden, set arasında yapılan müsabakalara kadar birçok eğlenceli anı ve kısa filmler spor ve sinema tutkunları ile buluşacak.

Etkinlikte kısa film gösterimlerinin yanı sıra Türk rock müziği tarihinde ve gelişiminde önemli katkıları olan Kesmeşeker grubundan ve solo projelerinden tanıdığımız Cenk Taner de geceye mini bir solo performansla renk katacak.

Sürpriz ödüllü yarışmalar ile etkinliğin medya sponsorluğunu 2F Magazine, Beyogluin.com ve 10sayfa.com üstlenirken, Karaköy’ün yeni ortak çalışma ortamı Yazane geceye proje desteği sağlıyor.

Bilet Fiyatları
Oturmalı: 25 TL (110 adetle sınırlıdır)
Ayakta: 15 TL



KISA FİLM SEÇKİSİ

Il Dieci (2011)
Daniel Mejía Vargas/İtalya/10’
Antonio 10 numaralı formayı giymesine rağmen futbol kampında arkadaşları tarafından bir türlü takıma alınmaz. Çocuklar günün birinde esrarengiz bir şekilde kaybolan kale direğinin ardından Antonio'nun gerçek kıymetini anlarlar. Küçükken arkadaşları tarafından mahalle maçlarına alınmayanların hikayesi.

Bruce Lee Played Badminton Too (2011)
Corrie Chen/Avustralya/14’
Melbourne’ın banliyölerinden birinde yaşayan ve alışılmışın dışında bir genç olan Nic, eski tenis şampiyonu olan zorlu babasının baskılarına karşın dünyanın en iyi badminton oyuncusu olmayı kafasına koymuştur.

Cadet (2013)
Kevin Meul/Belçika/15’
13 yaşındaki hırslı atlet Steve, aynı zamanda koçu da olan babası tarafından eğitilmektedir. Katıldığı bir yarıştan önce babasının performansını güçlendirmek için ona ilaç verdiğini öğrenmesiyle her şey değişecektir.

Bir Maç Günlüğü (2013)
Deniz Özden/Türkiye/4'
Milli birlik ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyulan bir günde, Türkiye Milli Futbol Takımı Hollanda'yla kıran kırana bir mücadele içerisindedir. Televizyonlardan naklen yayınlanan bu maçı izleyen bir grup kıraathane sakiniyse esas mücadelenin nerede olduğundan bihaberdir.

The Jelly Wrestler (2013)
Rebecca Thomson/Avustralya/15’
Bir zamanlar 'Jelatin Kraliçesi' olarak anılan Eileen'in şimdilerde eski şanından eser kalmamıştır. Jöle güreşinden uzak bir şekilde barmenlik yaparken kendini, bir anda barmenlerden Amy'yi yeni bir maç için eğitirken bulur. Bu belki de jöle dünyasındaki son şansı olacaktır ancak Eileen'in bir yandan da üstesinden gelmesi gereken bir geçmişi vardır.

Ballet Story (2011)
Daria Belova/Almanya/9’
Ergenliğe yenice adım atan Sophie, bale okulunun önünde bekleyen çocuğa, ilgisi olmaksızın, sadece uzaktan bakmakla yetinir. Bir gün sınıf arkadaşı cüretkar Katja'nın çocuğun yanına gitmesi ve beraber uzaklaşmalarıyla Sophie, kendini ilk defa tadacağı kıskanç ve agresif bir ruh hali içinde bulur.

http://www.filmhafizasi.com/

2 yorum:

  1. uğur vardan, cenk taner, mis gibi gece olacak belli ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kaçırılmaması gereken bir gece.

      Sil