26 Kasım, 2013

Galatasaray ile Harvard Business School Global İşbirliğine Gidiyor

Galatasaray'dan büyük iş. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde.

Galatasaray Spor Kulübü, dünyaca ünlü eğitim kuruluşu Harvard Business School ile işbirliği yaparak, Türkiye'de ilk kez ünlü okulun öğrencilerinin eğitimlerinin bir bölümünü ülkemizde görmelerini sağlayacak. Türkiye'de eğitim alacak ilk öğrenci grubu, 2014 yılının Ocak ayında ülkemize gelecek ve FIELD adı verilen "alanda liderlik" eğitimlerini 1 yıl boyunca  Galatasaray Spor Kulübü’nde alacaklar.

 Harvard Business School'ın  FIELD programı, dünyada 10 ülkede bulunan 140 büyük ve seçkin kurumda veriliyor ve toplamda 900'ü aşkın HBS öğrencisini kapsıyor. Galatasaray, dünyada Harvard Business School ile bu işbirliğine giren ilk spor kulübü olma özelliğini taşıyor. Harvard Business School ile gerçekleştirilecek ortak projeden sorumlu Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ebru Köksal "Öğrencilerine gerçek iş ortamlarında eğitim veren Harvard Business School ile böyle bir işbirliğine girmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.  Türkiye'ye gelecek öğrencilerin, sadece bir sınıf ortamında asla alamayacakları eğitimi burada,

Kulübümüzün dinamik iş ortamında bizzat tecrübe ederek alacaklarına eminiz." Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Harvard Business School'la başlattığımız işbirliğini duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum. Bu işbirliğinin, hızla gelişmekte olan spor endüstrisinde Galatasaray'ın vizyonuna yepyeni bir boyut kazandıracağından eminim" Harvard Business School'un programı , okulun 2 yıllık MBA programının ilk yılını kapsıyor ve 3 modülden oluşuyor. İlk modül  bireysel liderlik yeteneklerinin takım çalışması içerisinde ortaya çıkarılmasını hedeflerken,  diğer modüllerde  yabancı bir ülkede  yeni ürün geliştirilmesi çerçevesinde global zekanın ortaya çıkarılmasını ve öğrenciye tecrübe kazandırılmasını hedefliyor. Çalışmanın son aşamasında, ülkelerde edinilen deneyimler, okulun ABD Boston'daki merkezinde ekip çalışması çerçevesinde değerlendiriliyor. Galatasaray Spor Kulübü'nde çalışan yönetici profesyoneller, öğrencilerin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte, 1 yıl boyunca birlikte çalışacaklar. Onlarla dönemsel olarak bir araya gelerek, yapılan çalışmaları değerlendirecekler ve eğitimlerini üst düzeyde tamamlayabilmelerine yönelik öneri ve fikirleriyle destek olacaklar. Harvard Business School yönetimi adına açıklama yapan Profesör Alan MacCormack , Galatasaray ile başlayan bu yeni işbirliği çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek HBS öğrencilerinin bu çalışmayla paha biçilmez bir deneyim kazanacaklarına inandıklarını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder